A Celtic BuZzz op het ZaanFolk Festival 2024

A Celtic BuZzz speelt op 13 juli in het Wilhelminapark in De Koepel. De groep is ontstaan eind 2022 toen vier muzikale vrienden elkaar vonden:

Hans den Bezemer (cittern, bouzouki, gitaar) groeide op in Zaandam en werd al op jonge leeftijd getrokken door Ierse folk. Zijn eerste band was The Celtic Fields. Later speelde hij in Garlic, waarmee hij twee uitstekende CD’s maakte. Momenteel speelt hij ook nog in de groep Clachán.

Tets Halbertsma (harp) was meer een laatbloeier op folkgebied, maar is voorgoed gegrepen. Zij speelde eerder in de bands Cinnamon en Hipes. Om niet te veel te hoeven sjouwen werd haar keuze voor een harp steeds meer bepaald door het gewicht ervan. Dat gaat gelukkig niet ten koste van de klank!

Jeroen Hoogeveen (viool, cittern, gitaar) was verkocht toen hij Kevin Burke hoorde spelen. Hij leerde de Ierse stijl van spelen door regelmatig in Ierland om de groten op dat vlak te bezoeken. Hij speelde in Folkum en in Hipes. Hij leerde violen bouwen en speelt nu op zijn zelf gemaakte instrumenten.

Marc de Roos (Uilleann pipes, Anglo & Engelse concertina) leerde in Utrecht de ‘bretelpiano’ te bespelen. Hij was lid van groepen als Snorrebot en MacFreeWheel. Door Ierse folkbands raakte hij verknocht aan Uillleann pipes, de (subtiele) Ierse doedelzak. Ook hij speelde in Hipes, en speelt op dit moment tevens bij Clachán.

De BuZzz in de naam is afgeleid van de heerlijke menging van klanken van deze instrumenten. Het genre is hoofdzakelijk Keltisch (Ierland, Bretagne), maar er is ook veel ruimte voor eigen composities en verrassende arrangementen. Luistermuziek in optima forma!


Delen? Graag!
Scroll naar boven