Balfolk dansen op livemuziek bij de 2023 editie van het ZaanFolk Festival

Ook op 15 juli 2023 kun je tijdens het ZaanFolk Festival ’s middags in het Wilhelminapark balfolk (leren) dansen. Chillen in het park, fijne muziek, drankje erbij en dansen. Dat is balfolk @Zaanfolk! Geniet van dit leuke festival en kom dansen op live muziek van Duo Baftig en Duo André/Marike.
Wil je balfolk leren dansen? Vooraf is er een gratis dansworkshop Balfolk. Na deze workshop kan je direct meedoen. Je hebt geen eigen danspartner nodig. In de workshop wisselen we door.

De toegang tot het ZaanFolk Festival is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt erg op prijs gesteld. Daarvoor worden kaartjes uitgedeeld waarmee een donatie naar keuze kan worden gedaan. Belangrijk voor de instandhouding van het festival!

Programma
13:00 Workshop Balfolk dansen door Susanne en Frans van Balfolk Amsterdam
Balfolk Amsterdam is een dansgemeenschap die zich richt op de traditionele dans- en muziekcultuur van Europa. Op de website balfolkamsterdam.nl vind je informatie over dansavonden, lessen en evenementen in en rond Amsterdam. Iedereen wordt uitgenodigd om mee te doen en te genieten van de gezelligheid en energie van balfolk dansen.
Tijdens de workshop op Zaanfolk festival laat Balfolk Amsterdam je kennis maken met de basispassen en ritmes van balfolk dansen, zodat je direct kunt meedoen op de dansvloer.
14:00 Optreden Duo André en Marike
15:00 Optreden Duo Baftig
Wat begon als een muzikaal experiment in de zomer van 2022 is nu officieel tot een balfolk muzikantenduo uitgegroeid. Duo Baftig speelt zeer dansbare tunes op akoestische gitaar en viool. Manon en Robin delen een passie voor balfolk dans en folkmuziek en besloten van hieruit hun krachten te bundelen.
Het duo speelt verrassende mix tussen Ierse en Scandinavische tunes, maar ook eigen, explosieve composities. Van melancholisch tot krachtig, voor alles geldt: zolang het maar Baftig is!
16:00 Einde


Delen? Graag!
Scroll naar boven