Baloney Celtic Music speelt op 9 juli in de Koepel

Baloney Celtic Music speelt in het Wilhelminapark ’s middag in de Koepel.
Al eerder was de groep te bewonderen op het ZaanFolk Festival, zij het in een andere samenstelling. 

Baloney Celtic Music is een groep van enthousiaste muzikanten, met een voorliefde voor muziek, die op de Ierse en Schotse muziektraditie is gebaseerd. Elk lid van de groep, levert zijn of haar eigen persoonlijke bijdrage aan de zang en begeleiding, alsmede het spel op een melodie-instrument.

Baloney Celtic Music speelt niet alleen eigen arrangementen van de bovenste plank, die op de traditionele muziek zijn gebaseerd, maar ook zelf geschreven nummers. De optredens worden gekenmerkt door veel afwisseling. De traditionele liedjes, songs en ballads die worden gebracht handelen over een tal van onderwerpen, liefde, de zee, nostalgie en heimwee. Ze worden afgewisseld met opzwepende jigs, reels en andere instrumentals, waarbij het publiek niet stil kan blijven zitten.

In de oude samenstelling werd de CD Out of the box opgenomen, die nog steeds te koop is. Onlangs heeft Baloney Celtic Music voor het eerst opnames gemaakt in de nieuwe samenstelling. Wellicht komen die nummers binnenkort beschikbaar.

De bezetting is nu:
Jantine Leeflang: tin whistle, gitaar, bodhran, zang
Ben Dijkhuis: gitaar, mandoline, mondharmonica, zang
Ionika Aalders: trekharmonica, zang
Saskia Lugtenaar Assink: gitaar, trekharmonica, bodhran


Delen? Graag!
Scroll naar boven