ZaanFolk Festival 2016

Opnieuw ZaanFolk Festival in Wormerveer

Bekijk hier de impressie van Zaanfolk Festival 2016!

Na een succesvol ZaanFolk Festival in 2015 organiseren Café De Melterij en het Wilhelminapark Wormerveer op zaterdag 16 juli 2016 de 2e editie van het gratis toegankelijke ZaanFolk Festival. Meer dan 10 artiesten treden op, overdag in het park en ’s avonds in Café De Melterij. ’s Middags is er ook een Open Podium en ZaanFolk Sessie.

Het ZaanFolk Festival heeft een middagprogramma van 14.00 – 19.00 uur in het Wilhelminapark.
Het avondprogramma is in Café de Melterij vanaf 19.00 uur.

ZaanFolk Festival logoHet festival is voortgekomen uit de maandelijkse ZaanFolk Sessies in Café De Melterij en de zomerse muziekevenementen in het park. Voor het festival zijn naast bands en solisten uit de Zaanstreek en omgeving, ook folkgroepen uit verder weg gelegen landstreken vastgelegd.

Op 16 juli wordt het publiek een brede blik gegund op het fenomeen folk: van Amerikaanse old-time tot Ierse folk, en van cajun & zydeco tot Europese folkrock. In de gemoedelijke omgeving van het Wilhelminapark komt deze muziek, die jong en oud aanspreekt, volkomen tot z’n recht.

Artiesten

Op het programma staan o.a. ‘feestelijke’ folkbands als Kavel 57, die er voor zal zorgen dat de voetjes van de vloer komen. Daarnaast treden Sunny Voices en Baloney op, die zich beiden vooral op de Ierse traditionele muziek richten, waarbij het meezingen haast als vanzelf gaat.
Camp brengt energieke folk muziek, die sterk verankerd is in de Amerikaanse folk traditie. Zij worden tijdens hun optreden versterkt door singer-songwriter Lorena. Zij speelt op een ander moment van de dag samen met Mees als duo Lorena & Mees, waarbij ze ongetwijfeld nummers zal spelen van haar onlangs verschenen debuut-CD Into the woods. Middeleeuwse muziek wordt gebracht door De Cornuiten.

The Oldtime Stringband speelt traditionele Amerikaanse muziek. La Blusa komt cajun & zydeco brengen, waarbij de muziekcultuur van Louisiana een bepalende invloed laat gelden en het dansbaarheidsgehalte hoog is. Sunny MacHinis is een folkveteraan uit Koog aan de Zaan met een uitgebreid repertoire, waaruit hij vanuit de losse pols put. Five 4 Fun bestaat uit twee zangeressen en een gitarist, die een breed repertoire brengen waar country en folk een onderdeel van vormen. De liedjes van Frank Nicolas zijn soms zwaar en serieus, soms grappig en frivool, maar altijd gedoopt in folk, gepekeld met rock & roll en op smaak gebracht met een vleugje country & western. 

Open Podium & Folk Sessie

Naast bovenstaande programmering is er in het Wilhelminapark een tweede podium ingericht als Open Podium, waarvoor het maximale aantal aanmeldingen nu binnen is. Klik hier voor het programma.
Dit is ook het podium voor de ZaanFolk Sessie: akoestisch, zittend in een kring, waarbij iedereen met instrument of zangstem mag aanschuiven. Luisteren mag ook! De sessie vindt plaats aansluitend aan het Open Podium.

Family-proof

Op het festivalterrein is genoeg te doen voor de jongste muziekliefhebber. Een verzameling Oud-Hollandse spelen ligt klaar voor gebruik, er wordt in bijpassende sfeer geschminkt en bij de hooibalen is het heerlijk toeven onder het genot van een hapje en drankje. Dit ZaanFolk Festival is “family-proof”, dat blijkt!

poster-zaanfolk-2016

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren


Delen? Graag!
Scroll naar boven