Kelly & Luke

Kelly & Luke – songs from Ireland and Scotland

Rob van Dijk en Martijn Kaal zijn twee zangers die in 1970 de eerste Ierse folk group van Nederland hebben opgericht. Elk met een geheel eigen stijl en repertoire. Enkele jaren geleden hebben ze de draad weer opgepakt, met hetzelfde enthousiasme als 46 jaar geleden. De artiesten naam “Kelly & Luke” is ontleend aan de legendarische Ierse zanger Luke Kelly (1940 – 1984), één van de oprichters van the Dubliners.

Lead singer Martijn Kaal is de drijvende kracht achter een actieve song circle. Hij heeft – zeer uitzonderlijk voor een buitenlander – in Ierland een officiële onderscheiding gekregen voor zijn bijdrage aan de Ierse traditionele zangkunst. De bij veel leden van GEWIS welbekende Rob van Dijk is singer-songwriter en multi-instrumentalist die o.a. op twee LP’s heeft samengewerkt met Lennaert Nijgh. Na een ongeval heeft hij zijn uilleann pipes aan de wilgen moeten hangen maar er zijn nog voldoende instrumenten over.

Martijn en Rob zitten vol anekdotes over de geschiedenis en de muziek van Ierland. Er is tijdens hun optreden ruimschoots gelegenheid om vragen te stellen.


Delen? Graag!
Scroll naar boven