Open Podium programma ZaanFolk Festival 2023

Vast onderdeel van het ZaanFolk Festival is het Open Podium, waarvoor aanmelding vooraf plaats vindt. Dit jaar weer een goed gevulde affiche, met naast ervaren ook ervaring zoekende muzikanten. Het Open Podium start om 13.30 uur.

In volgorde van optreden kun je de volgende mensen aanmoedigen:

Willem en Rita Loman
Twee trekharmonicaspelers die een breed repertoire brengen, zowel instrumentaal als gezongen. Zij zijn vaste bezoekers van de ZaanFolk Sessie.

Lida de Haan
Lida zingt en speelt gitaar. Zij deed in 2016 ook al mee aan het Open Podium met het duo Ellis & Lida. Nu staat ze dus solo op het podium.

Walt Cale & Erik
Wouter (zang, gitaar) en Erik Kaal (zang, mondharmonica) kennen een lange geschiedenis als folkmuzikanten. Zij brachten – samen met anderen – in 1974 een LP uit onder de titel ‘Baldbros Ma Plurk’. Zij brengen vooral Schotse en Ierse folk.

Tonino Roseno & Friend
Tonino (zang, gitaar) was jarenlang actief als folkmuzikant in de Zaanstreek, voordat hij naar Ierland verhuisde. Hij neemt een jong talent uit Cork mee om een set op het Open Podium te verzorgen.

Rob Zwart
Zanger/gitarist Rob Zwart is een vaste waarde voor het Open Podium. Elke editie was hij tot nu toe van de partij. Rob zingt Engelstalige liedjes gebaseerd op country, folk en rockmuziek.

Country Cousins
Dit trio bestaat uit Marti (zang), Hans (gitaar, banjo) en Ed (zang, gitaar). Ze spelen een mix van country, bluegrass, folk en Ierse ballads. Ze brengen zowel meezingers, als vrij onbekende luisternummers.

John NotLennon
Hij kruipt in de huid van John lennon met akoestische gitaar en zang. De muziek van The Beatles is zo’n gemeengoed geworden, dat het richting folk kruipt. Veel folkmuzikanten hebben een nummer van The Beatles op hun repertoire staan.

Lincoln Crew
Ellis (zang, gitaar), Johan (bas) en Emma (keyboard) spelen onder de naam Lincoln Crew covers die bij iedereen in het collectieve geheugen staan. Met een vleugje eigen nummers er doorheen is het een verrassende mix.


Delen? Graag!
Scroll naar boven