Open Podium ZaanFolk Festival

Het programma voor het Open Podium van het ZaanFolk Festival is rond. Deze artiesten kun je op 13 juli aan hetw erk zien op het Strooibalenveldje:


13.30 uur: Walt Cale & Erik
Twee gebroeders Kaal – Wout (zang, gitaar) en Erik (zang, mondharmonica) – spelen samen Ierse en Schotse folk, met wat ruimte voor uitstapjes. Begin jaren ’70 waren zij al met folkmuziek bezig.

14,05 uur: Lincoln Crew
Lincoln Crew speelt covers die in het collectieve geheugen staan. Met een vleugje eigen nummers erdoorheen is het een verrassende mix.
Samenstelling: Ellis (semi-akoestische gitaar en lead zang), Emma (piano en backing vocals), Johan (elektrische basgitaar) en Willem (cajon).

14.40 uur: Lucky Leghorn & The Money Men
Lucky Leghorn & The Money Men bestaat uit Jorn (zang, gitaar) en Frans (zang, trompet, mondharmonica, gazoo). Ze spelen niets liever dan oude en rauwe country & western van bijvoorbeeld Hank Williams en Pokey LaFarge. Hun eigen nummers zitten vol humor. Het duo maakt er een feestje van.

15.15 uur: Saskia Assink
Zangeres en gitariste Saskia trad twee jaar geleden op tijdens het ZaanFolk Festival met Baloney. Inmiddels is ze als soliste aan het werk en speelt ze liedjes van allerlei pluimage.

15. 50 uur: Things Ahead
Het repertoire is Engelstalig en omvat liederen van Ierse, Schotse, en Amerikaanse oorsprong, meestal traditioneel, maar regelmatig ook hedendaags. De meerstemmige zang zet de toon, de gitaren zorgen voor de basis, en de percussie en het ukelelegeluid maken het plaatje compleet. Things Ahead bestaat uit Doortje (zang, gitaar), Aiveen (zang, ukelele), Hans (zang, gitaar) en Ger (zang, percussie).

16.25 uur: Rob Zwart
Zanger/gitarist Rob Zwart is een vaste waarde voor het Open Podium. Elke editie was hij tot nu toe van de partij. Rob zingt Engelstalige liedjes gebaseerd op country, folk en rockmuziek. Hij krijgt muzikale ondersteuning van Richard van Twiller (percussie) en Jaco Bakker (viool).

17.00 uur: Country Cousins
Hans (zang, gitaar, banjo), Ed (zang, gitaar) en Marti (zang) spelen country- en folknummers van Ierland tot Amerika. Hun repertoire omvat zowel bekende meezingers als minder bekende luisterliedjes.


Delen? Graag!
Scroll naar boven