Programma Open Podium 2016

In een ongedwongen sfeer biedt het ZaanFolk Festival een podium aan muzikanten die willen laten horen wat ze in huis hebben. Elke deelnemer aan het Open Podium krijgt twintig minuten de gelegenheid om zich te presenteren. Het animo om deel te nemen is groot.
Aansluitend op het Open Podium vindt de ZaanFolk Sessie plaats, waarvoor iedereen wordt uitgenodigd om mee te doen: zingen, spelen, klappen, luisteren.
De programmering voor het Open Podium:

Honey To Bee - logo14:15-14:35 uur: Honey To Bee
Jan Bijland (gitaar) en Marga Honingh (zang) vormen samen het duo Honey To Bee. Ze brengen luisterliedjes die veelal een traditionele oorsprong hebben. Beiden maken tevens deel uit van de Ierse groep Out-Cider, die in 2015 op het podium van het ZaanFolk Festival stond.

Ron Zwart14:40-15:00 uur: Rob Zwart
Rob Zwart is een zanger/gitarist die Engelstalig repertoire brengt dat je onder het genre singer/songwriter kunt scharen. Hij maakt ook deel uit van de Zaanse MCI-Band, die rockpop met een funky & jazzy touch speelt.
In 2015 was Rob ook op het Open Podium te bewonderen.

Jelle15:05-15:25 uur: Jelle van der Windt
Sinds enige tijd speelt Jelle van der Windt contrabas bij de americaband Camp, op het ZaanFolk Festival 2016 ’s middags in het park te beluisteren. Jelle zingt echter ook, en begeleidt zichzelf daarbij.
Een heel andere kant van deze bedreven muzikant dus.

Willem en Rita Loman215:30-15:50 uur: Willem en Rita Loman
Willem en Rita spelen trekharmonica en spelen Ierse muziek, zeemansliedjes en diverse meezingers. Ze spelen weliswaar met zijn tweeën, maar vinden het altijd leuk als er andere muzikanten spontaan mee gaan spelen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

15:55-16:15 uur: Ellis & Lida
Ellis begon vijf jaar geleden met gitaarspelen. Ze schrijft haar eigen nummers over verschillende aspecten in het leven in het genre van singer-songwriter. Lida speelt ook gitaar en ontmoette Ellis een half jaar geleden bij hun beider gitaarleraar, die inzag dat zij elkaar goed aanvullen. Een mooie combinatie was geboren. Dat willen ze graag samen laten horen op het Open Podium van het ZaanFolk Festival.

Saenvalley Drifters16:20-16:40 uur: The Saenvalley Drifters
Hans Grimmelikhuisen en Ed Al stonden in 2015 op het Open Podium (samen met een bassist en een zangeres/violiste) onder de naam Craicheads. Nu vormen zij het duo The Saenvalley Drifters, wat een invloed van Amerikaanse folk, country en singer/songwriter duidelijk maakt. Hans en Ed zijn ook vaste bezoekers van de ZaanFolk sessie. Door hun inbreng zijn nummers van Townes van Zandt niet meer weg te denken van het sessie-repertoire.

René Lute16:45-17:05  uur: René & Jaco
René Lute (zang, gitaar, mandoline) en Jaco Bakker (viool, zang) maken allebei deel uit van de later op de dag (in Café De Melterij) optredende feestfolkband Kavel 57. Op het Open Podium laten zij in tot de essentie teruggebrachte bezetting van zich horen. René en Jaco zijn ook regelmatige deelnemers aan de ZaanFolk Sessie, elke eerste zondag van de maand in De Melterij. Jaco is zelfs één van de trekkers ervan. Een betere introductie op de ZaanFolk Sessie is nauwelijks denkbaar!

Aansluitend ZaanFolk Sessie

Iedereen is uitgenodigd om mee te doen: zingen, spelen, klappen, luisteren.


 


Delen? Graag!
Scroll naar boven