Programma Open Podium 2019

Open Podium Programma ZaanFolk Festival 6 juli 2019
Locatie: Wilhelminapark Wormerveer, strobalenveldje bij de ingang aan de Wandelweg
Tijd: 14.30 – 18.20 uur

Voor het Open Podium is de aanmelding inmiddels gesloten.
Het belooft weer een gezellig podium te worden met een zeer gevarieerd programma, kijk maar eens:

Hannes 14:30-14:50

De markante schilder, muzikant en levenskunstenaar Hannes Kuiper speelde vanaf begin jaren ’60 in diverse bandjes (Mr Mozes, Kachel) en later solo als Elektrik Hannes. In 1995 verschenen de cd Mompelingen (in 2015, ter gelegenheid van zijn 50e verjaardag, opnieuw uitgegeven op geel vinyl) en de single Grote Rooie Auto. https://hannes70.wordpress.com/de-lp-2/ Wat Hannes op het ZaanFolk Festival gaat doen blijft nog een verrassing.

Vincent van der Voort 15:00-15:20

Vincent van der Voort speelt gitaar met looper en zingt eigen nummers, “folk in je moerstaal” noemt hij het zelf. In de hoop emoties los te krijgen bij de mensen probeert hij de eenvoud te vinden.

Willem, Rita, Ger, Paula en Abel 15:30-15:50

Willem, Rita, Ger, Paula en Abel spelen/zingen Ierse folk. Willem en Rita op trekzak, Ger op bodhrán, Abel op gitaar. Paula zingt ook in Sunny Voices, Willem en Ger hebben daar ook een paar jaar in gespeeld en gezongen.

Hans Grimmelikhuizen 16:00-16:20

Hans Grimmelikhuizen begon zijn carrière lang geleden als gitarist bij Qbuzz. Eerder stond hij in met Ed Al en een violiste als ‘The Craicheads’, later met Ed als ‘The Saenvalley Drifters’ op ZaanFolk Festival. Dit keer verwoordt hij de country, countryblues, Amerikaanse en Europese folk, bluegrass en americana in z’n eentje.

Rob Zwart 16:30-16:50

Singer-songwriter Rob Zwart zingt Engelstalige liedjes gebaseerd op country, folk en rockmuziek en begeleidt zichzelf daarbij op gitaar. Rob, tot nu toe elk jaar aanwezig op het open podium, maakt ook deel uit van de Zaanse MCI-Band, die rockpop met een funky & jazzy touch speelt. Met deze band stond hij een paar jaar geleden nog in Café De Melterij.

René Lute 17:00-17:20

René Lute speelt onder meer in Kavel 57 en in de Zaanse Senioren Rockschool. Solo zingt en speelt hij (gitaar en mandoline) Amerikaanse en Ierse folk van Eddie Vedder tot Johnny Cash en the Dubliners. René wordt door dit keer begeleid door Jaco Bakker (viool en zang).

Kelly & Luke 17:30-17:50

Kelly & Luke hebben Iers repertoire. Het zijn Martijn Kaal (zang) en Rob van Dijk (zang en banjo). Samen speelden ze op het album “Kleintje Folk” (1982). Rob van Dijk heeft een eigen website http://thescholar-uilleann.nl/profile.html en zelfs een eigen wikipagina  https://nl.wikipedia.org/wiki/Rob_van_Dijk_(musicus)

Abel 18:00-18:20

Abel zingt Nederlandstalige zeemansliedjes en begeleidt zichzelf daarbij op gitaar. Eerder is hij met Iers repertoire te horen met Willem, Rita, Ger en Paula.

LET OP: De ZaanFolk Sessie, voorheen altijd ná de optredens op het open podium bij de strobalen, is dit jaar ’s middags van 15.00 – 18.00 uur in de Café De Melterij, Wandelweg 76, 1521 AJ Wormerveer


Delen? Graag!
Scroll naar boven