Workshop Jig Doll op ZaanFolk Festival 2023: doe mee!

Het ZaanFolk Festival heeft voor de 2023 editie een workshop Jig Doll als Percussie-instrument geprogrammeerd. Je kunt je voor de workshop vooraf aanmelden via muziek@zaanfolk, onder de vermelding van Jig Doll workshop en het aantal personen (maximaal 2). We laten je dan op een later moment weten op welk tijdstip je in de tent op het festivalterrein wordt verwacht. Je kunt je ook ter plaatse aanmelden, zolang er plaatsen beschikbaar zijn.

Wat is een Jig Doll?
Een Jig Doll is een heel oud, ook in Nederland traditioneel percussie-instrument dat geluid voortbrengt door te dansen op de maat of het ritme van de muziek en voor amusement zorgt door zijn vrolijke uiterlijk en bewegingen.

Wie geeft de workshop Jig Doll?
Jig Dolls & Limberjacks is een werkgroep van St. Samen Voor Elkaar, een non-profit organisatie gevestigd in Nederland. Je kunt meer over ons vinden op www.jigdoll.com. We maken Jig Dolls en geven workshops op evenementen, festivals, folkclubs voor organisaties, scholen, activiteitengroepen, instellingen, koren, bands en gezelschappen door heel Europa. We hebben workshops gegeven op festivals als Bie Daip (NL) en Deunen en Deinen (NL) en bij folkclubs.
Het doel is om de Jig Doll te (her)introduceren op die plaatsen waar de herinnering eraan verloren is gegaan, en om het plezier van dit mooie instrument weer onder de aandacht te brengen.

Wat doe je bij een workshop Jig Doll?
In een workshop van ongeveer 45 minuten leren we deelnemers hoe ze de Jig Doll als percussie-instrument kunnen gebruiken.
Tijdens onze workshop leren deelnemers maat en ritme tikken, dansen en springen met de Jig Doll en natuurlijk hoe ze percussie kunnen toevoegen aan liedjes en melodieën.
Deelnemers kunnen verschillende Jig Dolls uitproberen en leren hoe de combinatie van plank en Jig Doll een verschil kan maken in de klanken en het tempo.

Hoe wordt het gedaan?
Er zijn voldoende Jig Dolls aanwezig voor deelnemers om te gebruiken tijdens de workshop. Er wordt een maximum gehanteerd van 15 personen per workshop om het lesgeven te vergemakkelijken, aangezien er ook individuele hints en tips worden gegeven aan de deelnemers. Elke deelnemer krijgt de kans om verschillende soorten Jig Dolls uit te proberen.


Delen? Graag!
Scroll naar boven