Workshop Jig Doll opnieuw op ZaanFolk Festival 2024: doe mee!

Het ZaanFolk Festival heeft voor de 2024 editie opnieuw een workshop “Jig Doll als Percussie-instrument” geprogrammeerd. Je kunt je ter plaatse aanmelden, zolang er plaatsen beschikbaar zijn.

Wat is een Jig Doll?
Een Jig Doll is een heel oud, ook in Nederland traditioneel percussie-instrument dat geluid voortbrengt door te dansen op de maat of het ritme van de muziek en voor amusement zorgt door zijn vrolijke uiterlijk en bewegingen.
Wie geeft de workshop Jig Doll?
Jig Dolls & Limberjacks is een werkgroep van St. Samen Voor Elkaar, een non-profit organisatie gevestigd in Nederland. Je kunt meer over ons vinden op www.jigdoll.com. We maken Jig Dolls en geven workshops op evenementen, festivals, folkclubs voor organisaties, scholen, activiteitengroepen, instellingen, koren, bands en gezelschappen door heel Europa.

Wat doe je bij een workshop Jig Doll?
In een workshop van ongeveer 45 minuten leren we deelnemers hoe ze de Jig Doll als percussie-instrument kunnen gebruiken.
Tijdens onze workshop leren deelnemers maat en ritme tikken, dansen en springen met de Jig Doll en natuurlijk hoe ze percussie kunnen toevoegen aan liedjes en melodieën.
Deelnemers kunnen verschillende Jig Dolls uitproberen en leren hoe de combinatie van plank en Jig Doll een verschil kan maken in de klanken en het tempo.

Hoe wordt het gedaan?
Er zijn voldoende Jig Dolls aanwezig voor deelnemers om te gebruiken tijdens de workshop. Er wordt een maximum gehanteerd van 15 personen per workshop om het lesgeven te vergemakkelijken, aangezien er ook individuele hints en tips worden gegeven aan de deelnemers. Elke deelnemer krijgt de kans om verschillende soorten Jig Dolls uit te proberen.


Delen? Graag!
Scroll naar boven