ZaanFolk Festival 2019 op zaterdag 6 juli

Vijfde editie ZaanFolk Festival op 6 juli van 13.00-24.00 uur, doorlopend programma

Op zaterdag 6 juli, de laatste zaterdag vóór de zomervakantie, vindt de lustrumeditie plaats van het ZaanFolk Festival. Het ZaanFolk Festival is gratis toegankelijk. Plaats van handeling is opnieuw Het Wilhelminapark in Wormerveer, gekoppeld aan Café De Melterij. Beiden gelegen aan de Wandelweg. Het programma is rond en zal zoals te doen gebruikelijk een combinatie zijn tussen lokaal bekende folkmuziekgroepen en enkele muzikanten van wat verder weg.  Wat je noemt echt muziek uit alle windstreken, Bretonse balfolkgeluiden en de jiddische polka-klanken, zydeco, old time american folk, Ierse ballads en pret-folk, singersongwriters en onvervalste Hollandse zeemansliedjes.

Het wordt  was een feest van bakermatten! Zie hier een impressie in foto en film!

MuziekProgramma Wilhelminapark Wormerveer

LET OP: Honden zijn niet toegestaan in het Wilhelminapark, ook niet als ze aangelijnd zijn.

Duiventil

Om 13.00 uur start een balfolk workshop, bij de Duiventil, van Balfolk Amsterdam.
Aansluitend (14.00 uur) speelt BmB Light
, een trio dat gezongen balfolk brengt.

MuziekKoepel

’s Middags staan de volgende artiesten op het affiche:
14.00 uur: ’t Gevolg
’t Gevolg brengt met een akoestisch instrumentarium (o.a. viool, fluit, trekharmonica, gitaar, ukelelbas en bodhran) traditionele muziek uit zeer uiteenlopende landen, waarbij ook de Nederlandse muzikale traditie niet wordt vergeten. Afwisseling in het repertoire is een belangrijk element.
15.00 uur: Aura
Aura is een americana duo gevormd door de Zaanse muzikanten Auke (gitaar, zang) en Jindra (percussie, zang). Jindra speelt ook percussie/drums bij de Band Zonder Toekomst. Het repertoire loopt van countryballads met harmonieuze samenzang tot feestelijke bluegrass. Aura speelt momenteel nog veel covers, maar is hard op weg om meer originele nummers te brengen.
16.00 uur: Kavel 57
Kavel 57 speelt energieke vrolijke folk, vooral Ierse liederen met een feestelijk, stevig rocktempo, afgewisseld met jigs en reels. The Pogues op z’n Assendelfts, Guinness op klompen. Kavel 57 weet het publiek makkelijk in een feeststemming te krijgen. Energie en enthousiasme worden gekoppeld aan liefde voor Ierse folk.
17.00 uur: Baym Zeydn Tish
Het kwartet Baym Zeydns Tish speelt vol enthousiasme klezmer en Jiddische instrumentale stukken en liederen. Driekwart van de band speelt ook in de volksmuziekgroep Overstag.
18.00 uur: Sunny Voices
Het koor Sunny Voices zingt hoofdzakelijk Ierse ballades, folk en evergreens. Het koor wordt ondersteund door diverse muzikanten. Het originele viool- (en soms gitaar- of fluit)spel van Jaco Bakker voegt echt iets toe. Dirigente Titia Bloemhof speelt gitaar.

Tussendoor, tijdens het wisselen van de muziekgroepen, speelt bij de MuziekKoepel Toeters en Bellen.

Bij de ingang aan de Wandelweg speelt de one man band Banjo Beats op gezette tijden; americana folk door de banjospeler/zanger die eerder op ZaanFolk Festival optrad met Holy Smoke.

Open Podium

Tussen 14.30 – 18.20 uur op het strobalenveldje bij de ingang aan de Wandelweg.
Ook de vijfde editie van het ZaanFolk Festival kent een goed gevuld Open Podium. Alle tijden en informatie over de optredende artiesten kun je vinden op de speciale pagina  Programma Open Podium 2019
LET OP: De ZaanFolk Sessie duurt nu langer, maar is verplaatst naar Café De Melterij, dus niet na het Open Podium op het strobalenveldje.

MuziekProgramma Café De Melterij

’s Middags 15.00-18.00 uur: ZaanFolk Sessie
LET OP: De Sessie duurt nu langer, maar is verplaatst naar Café De Melterij, dus niet meer op het strobalenveldje.

’s Avonds
19.00-20.30 uur: Frankfurter Polka Trio
21.00- 23.00 uur: Zydeco La Louisiane

 

Nevenactiviteiten Wilhelminapark (middag)

CD en Boeken kraam, ZaanFolk producten

Wegens succes vorig jaar zal er dit jaar weer een speciale kraam zijn met CD’s, LP’s, DVD’s, bladmuziek en boeken die het folkgenre eer aan doen. In deze kraam zijn ook goede kwaliteit shirts, tassen en caps te koop met ons fraaie ZaanFolk logo erop. Sla je slag! De opbrengst van de verkoop in deze kraam wordt gebruikt om een deel van de kosten voor het ZaanFolk Festival te betalen, in het streven om alle activiteiten kostendekkend te maken.

Massage!

Ben je wat gespannen of is het je allemaal wat teveel geworden dat swingen? Kruip op de stoel bij Sunita Mahangoe van Weldaad Massage en onderga voor een klein bedragje een grootse massage!

 

Eten, drinken, kinderspelen, schmink

Drankjes en diverse lekkernijen kunnen worden gekocht met speciale consumptiemuntjes. Deze zijn ook ’s avonds in Café De Melterij te gebruiken.  Muntjes en dranken zijn verkrijgbaar op twee locaties: op het strobalenveldje en in de kiosk bij de Muziekkoepel.

Skranze is ook dit jaar weer van de partij, ze serveren de lekkerste broodjes hamburger, frites en picobello broodjes kroket!

 

IJs wordt dit jaar verzorgd door Bfrozen ice cream. Zij bedienen vanuit een hippe, geheel verantwoorde elektrische, ijskar ambachtelijk ijs van Otelli. Het ijs wordt met passie gemaakt van melk van bio boerderij De Ettingen in Spaarnwoude. Van koe tot klant: 100% transparant.

Vanuit de Multi Tosti Blikvanger wordt dik gesneden, ambachtelijk brood rijkelijk belegd met diverse top ingrediënten geserveerd. Dus niet alleen de standaard tosti met ham en kaas bestellen, maar ook tosti’s met pulled salmon of kip döner! Ook vegetariërs hebben ruim keus uit de diverse kazen, groenten en fruit.

Op en bij het ‘kinderveldje’ (gelegen tussen de MuziekKoepel en het Strobalenveld) zijn er weer leuke spelletjes voor kinderen beschikbaar.
Kinderen kunnen nu alvast nadenken over hoe ze geschminkt willen worden, want Silvia van Vliet schminkt voor €2,50 aan de hand van de fantasie van het kind zelf!

Draag ook een steentje bij!

Op beide locaties wordt de muziek gratis aangeboden aan – naar we verwachten – een talrijk publiek. Een vrijwillige bijdrage wordt echter wel op prijs gesteld om een en ander financieel aan elkaar te knopen. Je kunt ook donateur worden dan draag je structureel bij aan dit laagdrempelige mooie zomerevenement voor jong en oud. Bovendien ontvang je als donateur een paar leuke voordeeltjes. Daarover binnenkort meer!

Delen? Graag!

2 gedachten over “ZaanFolk Festival 2019 op zaterdag 6 juli”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven