ZaanFolk Festival 2022 – zaterdag 9 juli!

Beste liefhebbers van ZaanFolk,

Twee jaar achtereen kon het ZaanFolk Festival niet doorgaan vanwege de pandemie. Nu staan we te trappelen om de editie van 2022 aan jullie te presenteren. Verschillende acts hebben ondertussen reeds toegezegd van de partij te zullen te zijn op 9 juli. Traditiegetrouw vindt het ZaanFolk Festival ’s middags plaats in het Wilhelminapark en ’s avonds in Café De Melterij, beiden gesitueerd aan de Wandelweg in Wormerveer.
Het middagprogramma leent zich leent bij uitstek voor een breed publiek – van opa’s en oma’s tot jong volwassen, en van hele gezinnen tot vriendengroepen. Ontspannen, elkaar ontmoeten en genieten van opbeurende (semi-)akoestische muziek en lokaal talent, dat is het in een notendop. 
Het avondprogramma is wat meer voorzien van stevigheid, dansbaarheid en meezingbaarheid. Muziek die in een gezellige kroeg het best tot z’n recht komt.
Namen van optredende artiesten worden binnenkort bekend gemaakt. Dan krijgen jullie meteen daarbij uitleg over de artiest en de muziekstijl die wordt gebracht. Wat info vooraf over de muziek die beluisterd kan worden maakt het makkelijker om je in te leven. 
Noteer vast in je agenda: 9 juli ZaanFolk Festival in Wormerveer!

Het programma ziet er als volgt uit:

Podium Duiventil:
13.00 uur: Balfolk workshop
14.00 uur: Trio PFM

Podium De Koepel:
14.00 uur: Kaskedieze
15.00 uur: Aura
16.00 uur: bandzondertoekomst
17.00 uur: Boxin’ The Vox
18.00 uur: Baloney Celtic Music

Tussenact: Frankfurther Polka Trio

Open Podium:
14.30 uur: Ellis Freijser & Johan de Lange
15.00 uur: Vincent & Jaco
15.30 uur: Rob Zwart & Jaco
16.00 uur: MG Project
16.30 uur: Country Cousins
17.00 uur: Arthur & Friends
17.30 uur: Piet Karregat
18.00 uur: Things Ahead

Andere optredende artiesten buiten de podia:
Banjo Beats
De Trawanten

Podium De Melterij:
20.00 uur: Bonny Vida
21.15 uur: Arthur & Friends
22.45 uur: Guinness Piggies

Naast alle muziek op het ZaanFolk Festival zijn er ook natuurlijk zaken die het plezier vergroten, zoals de verzorging van de inwendige mens en niet-muzikale activiteiten. Hierbij een aantal:

Voor de jongste festivalgangers staat Bea van “Bea Visagie” deze dag klaar om de kindergezichtjes te voorzien van de meest schattigste en stoerste creaties. Kinderen laten schminken tijdens een kinderfeestje? Ook dat vindt Bea erg leuk om te doen! 
Ook voor avond make-up, festival make-up of bruidsmake-up kun je bij Bea terecht.
Instagram: bea_visagie Mail: info@beavisagie.nl

Suri Rai op het ZaanFolk Festival!
De gepassioneerde eigenaar Rainier Leakat komt met zijn heerlijke Surinaamse gerechten naar het ZaanFolk Festival. Voor de lekkerste broodjes, bara’s of roti ben je hier aan het juiste adres. Kies voor een broodje kip kerrie of kip saté of hou je liever van iets pittigers neem dan een bara met hete kip ketjap. De broodjes, bara’s en roti zijn er ook in lekkere vega variaties.
Instagram: surirai01 Website: www.surirai.nl

De lekkerste tosti’s haal je natuurlijk bij Multi Tosti en laten die nou weer van de partij zijn tijdens het ZaanFolk Festival!
Vanuit de Muli Tosti Blikvanger serveren zij heerlijke tosti’s, gemaakt met extra dik gesneden, ambachtelijk bereid brood en belegd met vele soorten verse ingrediënten. Dus niet alleen de standaard tosti met ham en kaas, maar ook de tosti Kip Döner, de Veggie en de Zalm zijn toppers. Voor de lekkere snelle hap hebben ze broodje Unox en als het mooi weer is nemen ze ook ijsjes mee!
Instagram: multitosti Facebook: www.facebook.com/multitostis

De Zaanse kunstenaar Louis Breeuwer (opgeleid aan de Rietveld Academie) maakt op het ZaanFolk Festival fraaie snelportretten.

 

Het ZaanFolk festival 2022 wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Gemeente Zaanstad, door onze trouwe donateurs en door medewerking van diverse bedrijven en instellingen en natuurlijk onze tientallen vrijwilligers, zonder wie dit allemaal niet mogelijk zou zijn. Allen hartelijk dank!

Wilt u ook bijdragen op wat voor manier dan ook? laat het ons weten.​

       
       

 


Delen? Graag!
Scroll naar boven