ZaanFolk Festival op zaterdag 15 juli

Zo ziet het programma er uit!

Stichting ZaanFolk organiseert zaterdag 15 juli voor de 7e keer het ZaanFolk Festival. Het begint om 13:00 uur in het Wilhelminapark aan de Wandelweg in Wormerveer. Na 19:00 uur sluit het park en vindt het vervolg van het festival plaats in Café De Melterij, schuin tegenover het Wilhelminapark.

De programmering is ook dit jaar zeer afwisselend. Er spelen vooral bands uit de Zaanstreek en omgeving. De toegang tot alle optredens is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt erg op prijs gesteld. Daarvoor worden kaartjes uitgedeeld waarmee een donatie naar keuze kan worden gedaan. Belangrijk voor de instandhouding van het festival!

Wilhelminapark Wormerveer

In het (helaas gehavende) Wilhelminapark zijn ’s middags vanaf 13.00 uur diverse activiteiten

Balfolk podium

Tijdens het ZaanFolk Festival kun je ’s middags balfolk dansen. Kom dansen op live muziek! Wil je balfolk leren dansen? Vooraf is er een gratis dansworkshop Balfolk. Na deze workshop kan je direct meedoen. Je hebt geen eigen danspartner nodig. In de workshop wordt gewisseld.

Programma Balfolk:
13:00 uur: Workshop Balfolk dansen door Susanne en Frans van Balfolk Amsterdam
14:00 uur: Optreden Duo Baftig
15:30 uur: Einde
Duo Baftig speelt zeer dansbare tunes op akoestische gitaar en viool. Manon en Robin delen een passie voor balfolk dans en folkmuziek en besloten van hieruit hun krachten te bundelen. Het duo speelt een verrassende mix van Ierse en Scandinavische tunes, maar ook eigen composities, van melancholisch tot krachtig.

De koepel

Dit is het hoofdpodium van het ZaanFolk festival. Hier spelen de groepen die al de nodige ervaring hebben. Tijdens de podiumwisselingen speelt naast het podium het blaasorkest Toeters & Bellen, zodat het publiek constant muzikaal vermaakt wordt.

Programma:
14.00 uur: 3 Chicks an‘n auld man
Tonino Roseno, die jarenlang met folkmuziek actief was in de Zaanstreek, maar naar Ierland verhuisde, heeft een drietal muzikale vrienden uitgenodigd om samen op het ZaanFolk festivalpodium te musiceren: Ciara Hegarty (Cork), Katja Lässig (Berlin) en
Kerstin Beckmann (Berlin). Een bijzonder optreden!

15.00 uur: Things Ahead
Het repertoire van Things Ahead is Engelstalig en omvat liederen van Ierse, Schotse, en Amerikaanse oorsprong, meestal traditioneel, maar regelmatig ook hedendaags. De meerstemmige zang zet de toon, de gitaren zorgen voor de basis, en de percussie en het ukelele geluid zorgen voor de spreekwoordelijke kers op de taart.

16.00 uur: ’t Duynvolck
Een Noord-Hollands folk kwartet dat garant staat voor plezier in akoestische muziek. De groep speelt op een laagdrempelig manier aanstekelijke muziek. Het repertoire bestaat uit een grote verscheidenheid aan traditionele en eigentijdse Ierse en Engelse melodieën en liederen.

17.00 uur: The Oldtime Stringband
Deze groep stond al eerder met veel succes op het ZaanFolk Festival. Ze komen uit Noord-Holland en zijn ervaren podiummuzikanten. Ze hebben al vier CD’s op hun conto staan, waarvan de meest recente werd opgenomen in Hoorn door Tim Knol.
The Oldtime Stringband speelt bluegrass, old-time muziek, Amerikaanse folkmuziek uit de jaren ’40 en moderne muziek met een ‘old-time feel’.

18.00 uur: Zydeco La Louisiane
De naam van deze feestelijke band verwijst naar de stijl van de muziek die zijn oorsprong vindt in de staat Louisiana met zijn Franstalige wortels. Een optreden van Zydeco La Louisiane is een gezellige reis door de geschiedenis van de Zydeco, maar de band verrast het publiek ook door geheel eigen zydeco-uitvoeringen van bekende nummers uit de jaren ’60 en ’70. Laissez les bon temps roulez!

 Strobalenpodium

Elk jaar maakt ook een Open Podium deel uit van het programma. Daarvoor hebben de volgende muzikanten zich aangemeld: Lida de Haan (zang, gitaar), Walt Cale & Erik (zang, gitaar, mondharmonica). Vincent van der Voort (zang, gitaar), Rob Zwart (zang, gitaar), Willem & Rita Loman (trekharmonica), Country Cousins (zang, gitaar, banjo), Lincoln Crew (zang, gitaar, bas, keyboard) en John NotLennon (zang, gitaar).

Overige activiteiten

Daarnaast is in het park nóg van alles te beleven, zoals kinderactiviteiten, sneltekenen, CD verkoop (waaronder de ZaanFolk Festival CD) en een workshop Jig Doll.

’s Avonds  vanaf 19.30 uur in Café De Melterij:

19.30 uur: The Guinness Piggies
Een gelegenheidsband kun je The Guinness Piggies – vier Zaanse muziekvrienden – inmiddels niet meer noemen. Daarvoor staan ze veel te vaak op het podium. Op het repertoire staan Ierse danstunes, traditionals, jigs, reels en pubsongs. En alles wat daar tussenin zit, als het maar naar turf, whiskey en klaver ruikt. En naar Guinness.
Als openingsband van het avondprogramma gaan ze de pannen van het dak spelen! Een goede reden dus om de oversteek van het park naar De Melterij te maken. Of om de avond vroeg te laten beginnen!

21.30 uur: Zydeco La Louisiane
De naam van deze feestelijke band verwijst naar de stijl van de muziek die zijn oorsprong vindt in de staat Louisiana met zijn Franstalige wortels. Een optreden van Zydeco La Louisiane is een gezellige reis door de geschiedenis van de Zydeco, maar de band verrast het publiek ook door geheel eigen zydeco-uitvoeringen van bekende nummers uit de jaren ’60 en ’70. Laissez les bon temps roulez!

Hartelijk dank!

Het ZaanFolk festival 2023 wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Gemeente Zaanstad, door onze trouwe donateurs en door medewerking van diverse bedrijven en instellingen en natuurlijk onze tientallen vrijwilligers, zonder wie dit allemaal niet mogelijk zou zijn. Allen hartelijk dank!

sponsoren 2023

Wilt u ook bijdragen op wat voor manier dan ook?
Laat het ons weten via de contactpagina. Hartelijk dank alvast.

https://www.zaanfolk.nl
http://www.facebook.com/ZaanFolkMuziek


Delen? Graag!
Scroll naar boven