ZaanFolk Winterfestival – programma café

Op zondag 18 februari treden vanaf 15.00 uur vijf folkacts op in het café van De Groote Weiver, allen afkomstig uit de Zaanstreek en omgeving. Elk optreden duurt een half uur.
Naast deze optreden zijn er drie optreden van 45 minuten in de zaal van de Weiver (van ’t Gevolg, Chimera en De Band Zonder Toekomst).
Hieronder meer informatie over de optredende artiesten in het café:

15.00 uur: Piet Karregat
Piet Karregat speelt allerhande instrumenten: gitaar, tin whistle, bouzouki, banjo. Hij speelt ook een divers repertoire, onder andere Iers, Nederlands en Grieks.
Hij bracht in eigen beheer een LP uit onder de titel Bijna alles goed, waarop veel muzikale vrienden meespeelden.

15.45 uur: Baloney
Baloney is een duo, bestaande uit Ben Dijkhuis (steelstring gitaar, klassiek gitaar, mandoline, mondharmonica, djembé, zang) en Jantine Leeflang (low & penny whistle, viool, steelstring gitaar, zang). Ze hebben een voorliefde voor muziek die op de Ierse en Schotse muziektraditie is gebaseerd. De liederen die worden gebracht handelen over liefde, oorlog en heimwee. Ze brengen ook instrumentale stukken, met name jigs en reels.

16.30 uur: Rob Zwart
Rob Zwart is een zanger/gitarist die Engelstalig repertoire brengt, dat je onder het genre singer/songwriter kunt scharen. Rob is een trouwe deelnemer aan het open podium van het zomerse ZaanFolk Festival. Hij maakt ook deel uit van de Zaanse MCI-Band, die rockpop met een funky & jazzy touch speelt.

17.15 uur: Things Ahead
Things Ahead, bestaande uit Aiveen Searson (zang, percussie, ukelele), Ger Starreveld (bodhran, zang), Doortje Schroevers en Hans van Deelen (beiden zang en gitaar), brengt Engelstalige folk van Ierse, Schotse, en Amerikaanse oorsprong. Meestal traditioneel, maar regelmatig ook hedendaags. De meerstemmige zang zet de toon, de gitaren zorgen voor de basis, en de percussie en het ukelelegeluid completeren het geheel.

18.00 uur: Jaco Bakker & René Lute
Jaco Bakker (viool, zang) en René Lute (gitaar, mandoline, zang) kennen elkaar al geruime tijd. Ze speelden jaren samen in de groep Kavel 57, en tegenwoordig maken ze beiden deel uit van de band The Guinness Piggies. Ze brengen een merendeels Iers repertoire, dat toch weer andere accenten meekrijgt dan we kennen van de vernoemde bands.


Delen? Graag!
Scroll naar boven